Objekt- och Dockteaterkurs 2020 ht

Välkomna till en helgkurs i objekt- och dockteater med dockteaterkonstnären Lisa Björkström.

Kursinformation

Helgkurs
22-23 aug, kl 10-16
Lokal: Årsta Teater, 
ÅrstaTorg 5, 120 54 Årsta
Pris: 1800 kr
Kursledare: Lisa Björkström

Objekt- och dockteater

Kursen kommer att bestå av en kortare teoretisk del och en längre praktisk del.

  • Teoridelen innehåller introduktion i de olika dockteaterteknikerna och dockspelsteori, grundprinciperna för hur olika dockor/objekt kommer till liv, samt kort dockteaterhistorik.
  • Under den praktiska delen kommer vi att göra olika övningar som går ut på att bekanta sig med de olika dockteaterteknikerna och spelteknikerna, att få förståelse för hur man ger liv i en docka/objekt och undersöka dockspelarens roll. Vi kommer också göra enkla övningsdockor och få tid till ett mindre eget arbete.


Förkunskaper
Kursen riktar sig till yrkesverksamma skådespelare som vill bredda sin kompetens, eller för dig med en förberedande teaterutbildning eller som har förvärvat likvärdiga kunskaper genom praktiskt arbete.Kursledare Lisa Björkström
Lisa Björkström är frilansande dockmakare, dockspelare, scenograf och animatör. Hon arbetar främst med scenkonst och film, men även med utställningar och som pedagog. Hon är utbildad bl.a. via Dramatiska Institutets 3-åriga dockteaterutbildning samt deras magisterår till barnprogramproducent i radio- och tv.
Hon har varit anställd av bl.a. Boulevardteatern, Stockholms Stadsteater/Marionetteatern, Vadstena-Akademien, Dockteatern Tittut, Stockholms Dramatiska Högskola, Stockholms Konstnärliga Högskola,  Scenkonstmuseet, Riksutställningar mfl.
LÄS MER

Kursledare

LIsa Björkström

Bokning

Klicka på knappen så öppnas ett Google formulär där du fyller i dina uppgifter, Därefter kontaktar vi dig. Vi tar emot anmälningar löpande.
Informationen kommer att lämnas till läraren samt ABF (som kräver personnummer).

KONTAKTA OSS
Om du inte vill skriva personnummer ber vi dig att ringa oss.
Vid  frågor mejla kurser@boulevardteatern.se
Se våra kontaktuppgifter här

Bokningsregler

Anmälan är bindande om den inte återtas enligt reglerna om ångerrätt. Det innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända oss ett meddelande inom 14 dagar efter att vi har bekräftat anmälan.

Vid avbruten påbörjad kurs är du skyldig att betala hela kursavgiften. Vi betalar dock tillbaka 75% av avgiften vid sjukdom, styrkt med läkarintyg.

Exempel på Lisas verksamhet