8 maj - CHEFEN - Vad händer med chefsrollen?

Mån 8 maj kl 19 - CHEFEN - Vad händer med chefsrollen?
GÄSTER:  Yukiko Duke, översättare, journalist, programledare samt redaktör för tidningen Vi läser, och Lars Strannegård, professor i företagsekonomi med särskild inriktning mot ledarskap samt rektor på Handelshögskolan. Mer om kvällens gäster nedan.

En kväll med en blandning av humor och allvar då Jonas Hallberg först presenterar en kort liten pjäs för att därefter diskutera pjäsens tema med våra inbjudna gäster.

- Ofta när man går på teater föds en massa tankar - men när föreställningen är slut finns inte utrymme för utbyte av dessa tankar. Tänk om Ibsen ( Utan andra jämförelser!) klivit upp på scenen och småpratat lite om sin pjäs!
Jag vill berätta någonting. Och jag vill att andra ska ifrågasätta det! Håller ni med om att det är en bra idé?

Jonas Hallberg

Jonas Hallberg, jurist, journalist och teve- o radiomedarbetare, slog igenom som programledare i Måndagsbörsen på 80-talet och medverkar kontinuerligt i Spanarna i Sveriges Radio P1. Jonas har också skrivit boken Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor.

"Jonas Hallberg var lite av en kung för min generation"
Beppe Starbrink, programledare i Go´kväll.
Se hela inslaget med Jonas Hallberg i Go´kväll  - KLICKA HÄR

Manus, regi, debattledare Jonas Hallberg
Skådespelare Sten Hellström i alla roller


Evenemangets längd ca 1,30 tim utan paus

Yukiko Duke arbetar med särskild inriktning på Japan och asiatiskt samhällsliv och kultur. Hon är uppvuxen i Stockholm, och har också bott och verkat i Japan. Hon har gjort flera reportage för SvT, har varit programledare för bl a Kvällsöppet, och är redaktör för tidningen Vi läser. Hon har också översatt flera japanska författare till svenska, bl a Haruki Murakamis böcker.

Lars Strannegård är företagsekonom, professor och rektor för Handelshögskolan, där han också varit forskare vid Centre for Advanced Studies in Leadership. Han innehar professur i företagsekonomi med särskild inriktning mot ledarskap och skrivit en radda artiklar och böcker i ämnet. Han är dessutom styrelseledamot ii Statens Kulturråd och Stiftelsen Bergmangårdarna på Fårö.

TIDIGARE EVENEMANGSKVÄLLAR
13 feb kl 19 PALME - Vem mördade honom?
Gäster Inga Britt Ahlenius, Daniel Suhonen och Gunnar Wall
6 mars kl 19 FAMILJEN - Hur formas vi egentligen av vår familj?
Gäster Lena Andersson (pga sjukdom ersätts Lena Andersson av Sissela Kyle i kvällens panel), Gillis Herlitz & Per Naroskin
27 mars kl 19 PSYKE - Är stora författare galna?
Gäster Johan Cullberg, Lena Andersson och Simon Kyaga
27 mars: Genialitet och galenskap - Är stora författare galna? Gäster Lena Andersson, författare och journalist, Simon Kayaga, forskare och överläkare inom psykiatri, Johan Cullberg, psykiater och författare.
6 mars: Familjen. Hur formas vi av vår familj? Gäster: Per Naroskin
är psykolog, psykoterapeut, författare, ståuppkomiker och föreläsare. Han medverkar också i bl a Studio Ett och Spanarna på Sveriges Radio.
Gillis Herlitz är folklivsforskare och författare. Han har skrivit böcker om och föreläser om kulturmöten, social kompetens och arbetsplatsrelationer.
13 feb. Tema: PALME - Vem mördade honom? Gäster Inga Britt Ahlenius (se nedan), Daniel Suhonen & Gunnar Wall.
Inga Britt Ahlenius
(se nedan).
Gunnar Wall är författare, journalist och debattör.
Daniel Suhonen är debattör och författare och chef för tankesmedjan Katalys.
5 dec. Tema: Här rivs. Trivs! Samtal kring Stockholms nuvarande rivningar och byggprojekt, t ex Slussen och Nobelcentret.
Gäster i panelen: Inga Britt Ahlenius, Richard Murray & Jan Strömdahl
Inga Britt Ahlenius sitter sedan halvårsskiftet i styrelsen för antikorruptionsorganisationen Transparency international. har tjänstgjort på Finansdepartementet, Riksrevisionsverket och FN. Hon var chef över Riksrevisionsverket under tio år och var 2003 med om att flytta inflytandet över den nya myndigheten Riksrevisionen från regeringen till riksdagen. Själv gick hon vidare till att bli chef för FN:s internrevision. Hon reagerade kraftigt på det som avslöjades av DN's granskning av Riksrevisionen i somras och krävde de tre riksrevisorernas avgång.
Richard Murray ekonom och konsult åt Mapsec, Managing the Public Sector. Tidigare har han varit chefsekonom på Statskontoret samt deltagit i internationellt arbete i OECD och EU för att utveckla offentlig förvaltning. Han är rådgivare i tankesmedjan Global Utmaning.
Jan Strömdahl arkitekt och direkt berörd av rivningarna av Klarakvarteren där han och hans familj bodde på 40-talet. Jan kom att bli starkt engagerad i frågan kring Klarakvarteren.
7 nov. Tema: Varför är populisten populär?
Gäster Tove Lifvendahl, Åsa Linderborg & Stig Björn Ljunggren
Tove Liefvendahl
är politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet. Hon har tidigare varit ordförande för MUF och gjorde sig då känd bl a för sin kritig mot Moderaternas flyktingpolitik och förespråkade själv en mer liberal politik. 2003 bosatte hon sig ett par månader i Rosengård för att lära sig mer om området och ennes erfarenhet resulterade i boken "Vem kastar första stenen" som fick en uppföljare i en andra bok 2013, "I rörelse. Möten i Rosengård 10 år senare."
Åsa Linderborg är  historiker, författare och kulturskribent och sedan flera år kulturchef på Aftonbladet. Hon har bl a skrivit den självbiografiska barndomsskildringen Mig äger ingen, om uppväxten i Västerås med en alkoholiserad far. som blev mycket uppmärksammad och nominerades till Augustpriset.
Stig Björn Ljunggren statsvetare och forskare, arbetar bl a som skribent, föreläsare, moderator, konsult och proffstyckare. Han driver företaget Folkhemsstudier och är också kolumnist i bl a Piteå-Tidningen och Dagens Samhälle. Tidigare har han även arbetat som ledarskribent på Östra Småland och Nyheterna.  På 90-talet disputerade han i statsvetenskap på en avhandling om Moderata samlingspartiets historia, Folkhemskapitalismen.
17 okt Tema: Eva och Adam i knipa - Hur började alltihopa?
Gäster Ann Heberlein & Christer Åsberg
Ann Heberlein är lektor i etik vid Lunds Universitet, författare och skribent. Hon skriver regelbundet i DN och i Kyrkans Tidning ocn medverkar också kontinuerligt i radioprogrammen Filosofiska rummet och Tankar för dagen. 2008 gav hon ut  den självbiografiska boken "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva", som också har dramatiserats och satts upp på bl a Dramaten.
Christer Åsberg, teologie doktor och som fått professors namn, var huvudsekreterare i Bibelkommisionen som arbetade med översättningen av Bibeln från 70-talet fram till tidigt 2000-tal. Bland mycket annat är Christer Åsberg ordförande i Karlfeldtsamfundet och har bl a skrivit flera uppsatser om Karl Axel Karlfeldt. Han har också skrivit oratoriet Resan till Nineve tillsammans med Robert Sund, han har undervisat i retorik och varit en av de medverkande i fotoboken Upptäck Uppsala.

Evenemangsdatum:

Mån 13 feb kl 19
Mån 6 mars kl 19
Mån 27 mars kl 19
Mån 8 maj kl 19

 

BILJETTER
Biljettpris ordinarie 245 kr
Biljettpris pensionär, student,*grupp om minst 10 pers 200 kr

*Grupp bokar endast via Ticketmaster Call Center och Boulevardteaterns kassa

Biljettpriser inkl servicavgift


BILJETTBOKNING

TICKETMASTER
www.ticketmaster.se
Ticketmasters Callcenter 077-170 70 70

BOULEVARDTEATERN
E-post: biljett@boulevardteatern.se
Telefon: 08-642 98 00

Boulevardteaterns Biljettkassa:
Tis, Ons, Tor kl 9-13, Lör kl 10-14
samt 1 tim före samtliga evenemang.

TicketmasterOmbud
Här går det också bra att köpa och hämta ut biljetter till
Boulevardteaterns alla föreställningar! - HITTA DITT NÄRMSTA TICKETMASTEROMBUD!