VAD ÄR FRISKT? VAD ÄR SJUKT? VAD ÄR LIVSDUGLIGT?

Se film från när Isabella Lövin är gäst på Kulturkväll med Olof Buckard - klicka här!


Olof Buckard
Olof Buckard är journalist, predikant och satiriker har erfarenhet av psykisk sjukdom och var först med att i svensk media berätta om detta. Olof inleder kvällen med reflektioner och tankar om aktuella händelser och skeenden i världen. Han berättar och gestaltar också, på ett självutlämnande vis, kring egna erfarenheter av tvångstankar och tvångshandlingar, tourette, panikångest och hypokondri.
Till andra akten bjuds kvällens gäst upp på scen för samtal med Olof.

Olof Buckard är en unik kulturpersonlighet och har under sin karriär både i Sverige och utomlands blivit självklar på såväl nöjesestrader och teatertiljor som i katedralernas predikoholkar och universitetens föreläsningskatedrar.


Se fint porträtt av Olof Buckard på Stockholmskanalen, sänt 5 mars - klicka här!

Lyssna på samtal med Olof Buckard, sänt i P4 Stockholm 28 nov - klicka här!

"Med en blandning av underhållning och journalistik håller Olof Buckard kulturkvällar på Boulevardteatern. Idén är att ifrågasätta, gestalta och få skapa diskussion på temat: ”Vad är friskt, sjukt och livsdugligt”?" Läs hela artikeln!
Lokaltidningen Mitti

 


KULTURKVÄLLARNAS TEMATIK
Kan vi hitta en gemensam människosyn? Kommer vi nånsin att bli överens om vad den rimliga poängen med att vara människa är?
Är de i praktiken rådande existentiella grundvärderingarna egentligen fullkomligt vanvettiga?
Hur långt ska den politiska kartan behöva fjärma sig från medborgares samveten?
Vad är friskt, vad är sjukt när det gäller uppfattningar om så kallade psykiska funktionshinder, vad beträffar gudsbilder och kulthandlingar?
Vad innebär det att vara livsduglig?
Hur ser kopplingen mellan kreativitet av format och psykiska funktionshinder ut?
Det finns en galenskapens förförelse som medför en maktgalenskap som inte ges diagnosstämpel. Detta trots att det samhälleliga konsekvenserna är ohyggligt mycket mera fatala än summan av allsköns psykiska trauman. Är det evidensbaserade diagnosmönstret inom psykiatrin rena skämtet? Behandlar vi inte fel människor? Är det rent av de så kallade förtroendevalda och maktens koryféer som borde beläggas med spännbälten?
Hur kan konsten och litteraturen medverka vid politiska vägval? Måste Gud och Bach vara med i Säkerhetsrådet? Bland annat samtal i Dag Hammarskjölds anda.
 

TIDIGARE GÄSTER
Gäster som medverkat i 'Kulturkväll med Olof Buckard': 
Gellert Tamas Kom ut 2016 med den uppmärksammade boken "Det svenska hatet".  Gellert Tamas slog igenom med boken Lasermannen och har genom åren bland annat gjort ett mycket uppmärksammat reportage om de apatiskaflyktingbarnen och skapat den kritikerrosade filmen om Katarina Taikon.
Isabella Lövin är språkrör för Miljöpartiet och är sedan regeringsombildningen samma år minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister.
Sven Wollter Skådespelare och författare. Han slog igenom stort som skådespelare i serien Raskens på SvT under 70-talet. Sven Wollter har sedan dess haft en rad uppmärksammade roller i spelfilmer och TV-serier och vunnit flera guldbaggar. Han har gett ut skivor och skrivit flera böcker, bl a romanen "Hon, han och döden".
Roy Andersson, slog igenom som långfilmsregissör med ungdomsskildringen En kärlekshistoria. Under många år ägnade sig Andersson framförallt åt reklamfilm då utvecklade ett bild- och berättarspråk baserat på långa tagningar i helbild, ett slags tablåer, ett filmspråk som blev karaktäristiskt i den trilogi av långfilmer som kom på 2000-talet: Sånger från andra våningen, Du levande och En duva satt på en gren och funderade på tillvaron.
Marie-Louise Ekman, mångsidig konstnär, författare, filmare. Hon har bakom sig en lång rad filmer, bland annat Hallo Baby och Nu är pappa trött igen. Hon har varit chef för Dramaten och dessförinnan rektor på Kungliga Konstskolan. 2015 kom biografin 'Marie-Louise Ekmans två liv' av Klas Gustafson.
Theodor Kallifatides, kom till Sverigen på 60-talet och arbetatde till en början bl a som diskare samtidigt som han studerade filosofi och läste Strindberg för att lära sig svenska. Förrutom som författare till ett flertal romaner har han dessutom varit verksam som översättare, och lanserade därigenom Mikis Theodorakis och dennes problematik för den svenska publiken.
Gudrun Schyman, kommunpolitiker och representerar Fi i kommunfullmäktige i Simrishamn. Sedan april 2013 är hon talesperson för Feministiskt initiativ.
Stefan Einhorn är läkare, professor och författare. Har skrivit bl a 'De nya dödssynderna' och 'Konsten att vara snäll' som blev Bokhandelns val 2005.
Stina Oscarson är regissör och dramatiker och fri skribent. Just nu verksam ​på bl a DN, tankesmedjan Katalys och Uppsala Stadsteater. Hon har blivit uppmärksammad för sitt politiska samhällsengagemang, inte minst i kulturdebatten, med visionen att göra teatern till ett forum för både konst och politiska och demokratiska samtal.
Anna Odell, konstnär och filmregissör som fått stor uppmärksamhet bl a  för sitt projekt 'Okänd, kvinna' 2009 och  filmen Återträffen, 2013.
Göran Lambertz, Omtvistad jurist som bl a  fick stor uppmärksamhet kring det s k Thomas Quick-fallet. Bodil Jönsson, professor vid Lunds universitet, känd bl a från programmet 'Fråga Lund' och programmet 'Sommar' i P1 där hon varit värd 3 gånger  samt för sina böcker 'Tio tankar om tid' o 'Tankekraft' m fl. Ingvar Carlsson, f d statsminister (S), som gjorde oväntat framträdande 1 maj 2013 efter att under flera år valt bort offentliga framträdanden, släppte boken 'Lärdomar' 2014. 
Maria-Pia Boëthius
, författare, journalist och feministisk debattör,  
Lennart Koskinen, biskop emeritus, bl a känd för sina radioandakter som inleddes med “godmorron Gud”, Margot Wallström, har innehaft en radda ministerposter inom SDP, numer är hon FN’s representant för be-vakning av kvinnors situation i krig o konflikter,  
Olle Carlsson, kyrkoherde i Katarina församling som tog intiativ till Allhelgona-mässan, Sveriges mest välbesökta gudstjänst.
Johan Cullberg, psykiatriprofessor som ägnat många tankar kring hur skapande och psykisk sjukdom samverkar,  
KG Hammar, ärkebiskop emeritus, som under sin kyrkliga karriär kommit att framstå som en av de mest stridbara och färgstarka profilerna i Svenska kyrkans historia.


Evenemangets längd ca 2,15 tim inkl paus

Evenemangsdatum

Hösten 2017 ej klar

BILJETTER
Biljettpris ordinarie 245 kr
Biljettpris pensionär, student,*grupp om minst 10 pers 200 kr

*Grupp bokar endast via Ticketmaster Call Center och Boulevardteaterns kassa

Biljettpriser inkl servicavgift

BILJETTBOKNING

TICKETMASTER:
www.ticketmaster.se
Ticketmasters Callcenter 077-170 70 70

BOULEVARDTEATERN
E-post biljett@boulevardteatern.se
Telefon: 08-642 98 00
OBS! Sommartider i kassan:
Fr o m 1 juni endast öppet 1 tim innan föreställningsstart.

ti-to kl 9-13, lör kl 10-14
samt 1 tim före samtliga evenemang.


På följande TicketmasterOmbud går det också bra att köpa och hämta ut biljetter till
Boulevardteaterns alla föreställningar! - HITTA DITT NÄRMSTA TICKETMASTEROMBUD! - KLICKA HÄR!