Ur svenska hjärtans djup

Ett monologkollage om Sverige och mötet med ”Det främmande”

Daniel Goldmann/Ur svenska hjärtans djup
Daniel Goldmann/Ur svenska hjärtans djup
Ett myller av röster och berättelser hörs från skilda håll i Sverige, de möts i detta frustande, musikaliska, allvarliga och humoristiska kollage om rädslan för "det främmande".
Vem är räddast? För vad? Varför?

Fredliga manifestationer attackeras av extremister, politiker får bomber i brevlådan, Europas högerextrema partier växer och hoppas på samarbete i EU-parlamentet och partiledare tårtas. Människor som flyr hit känner sig hotade av de som redan bor här.
Människor som redan bor här känner sig hotade av dem som kommer hit.

Efter förra riksdagsvalet 2010 skapade dramatikerna Kristian Hallberg, Camilla Blomqvist, Sigrid Herrault och Jonathan Lehtonen hemsidan Ur svenska hjärtans djup - KLICKA HÄR! Där finns, fritt tillgängligt, sex nyskrivna pjäser på temat ”Det främmande” och dessutom 100 korta monologer, av lika många författare.
Ur dessa texter  har Daniel Goldmann gjort ett urval och skapat ett monologkollage fyllt av humor, allvar, rädsla, ensamhet, anpassning, ilska, musik, kärlek och uppror. 

Föreställningens längd 1 timme

Regissör & skådespelare Daniel Goldmann
Texter Camilla Blomqvist, Sigrid Herrault, Jonathan Lehtonen, Anna Berg, Anders Duus, Åsa Lindholm, Liselotte Starck, Vanja Hamidi Isacson, Rasmus Lindberg och Jörgen Dahlvist.

PRESS- OCH PUBLIKRÖSTER
"En bra grund för moraliska och filosofiska klassrumsdiskussioner (så är salongen också fylld av ungdomar). Vilka är ”vi”, vilka är ”dom” och vad är ”Sverige”?" Läs hela recensionen här!  nummer.se Maina Arvas

”Daniel Goldmann har tagit en knippa texter av väldigt olika slag, och satt ihop dom till en mångfacetterad och svängig föreställning. Det är mycket välspelat och säkert genomfört, hur han kastar sig mellan temperament och berättarröster, innanför och utanför, välvilja och fördom, anpassning och avsky. Det är både roligt och gripande, och så samtida att det känns in på huden. Att kalla teater "viktig" är nästan en kliché, men supervalåret 2014 känns det här som berättelser vi behöver. Jag är stolt över att ha lämnat ett litet bidrag till det här collaget.”
Anders Duus, dramatiker

”Daniel Goldman presenterar tio monologer av lika många dramatiker i en väl genomarbetad och finurligt sammanflätad föreställning. UR SVENSKA HJÄRTANS DJUP är ett projekt kring Sverige och mötet med "det främmande". Så sevärd!
Publiken får bilder ur vardagen, vi kan känna igen en hel del. Kunden som köper kebab. Den gamle mannen på sjukhuset. Han som ska verkställa en utvisning. Killen på dejt. Det är roligt, det gör ont, ställer frågor.”

Mireille Bergenström Riksteatern

Speltider:

Ons 8 okt kl 13 & 19
Ons 15 okt kl 13 & 19 - inställt
Ons 22 okt kl 13 & 19
Ons  5 nov kl 13 & 19
Ons 12 nov kl 13 & 19
Ons 19 nov kl 13 & 19
Ons 26 nov kl 19
Ons 3 dec kl 19
Ons 10 dec kl 19

BILJETTER
Biljettpris ordinarie 180 kr
Biljettpris pensionär, student, Scenpass, ungdom t o m 19 år, grupp om minst 10 pers 100 kr

Skolor Stockholm Stad och län 50 kr. OBS! Skolor måste boka senast 31 oktober för att erhålla subventionerat pris. 

Lärare går gratis. 

BOKNING
Boulevardteatern  tel 08 642 98 00 el ​epost: biljett@boulevardteatern.se


KASSANS ÖPPETTIDER
tisdag - fredag kl 10-18. 
lunchstängt kl 13:30-14:30
lördag - söndag kl 10 - 15
måndag STÄNGT
Vid föreställning är kassan alltid öppen 1 tim  före föreställning.

Ticnet www.ticnet.se​​ el tel 077 170 70 70

Kvarvarande biljetter kan köpas i teaterns biljettkassa en timme före föreställning.