Om Boulevardteatern

Boulevardteatern driver en riksturnerande verksamhet samt teaterutbildning i Stockholm där de också har sitt säte. Boulevardteatern gör mimbaserad teater där rörelse, text och musik blandas. Här finns humorn, musiken, berättarglädjen och den fysiska gestaltningen.

Verksamhet

 1. Turnéverksamhet med föreställningar för barn, ungdom och vuxna.
 2. Teaterutbildning i Stockholm
  1. Teaterskola, halvtid (eftergymnasial)
  2. Kvällskurser (vuxna), en gång i veckan under terminstid
  3. Teaterkollo (7-12 år), under olika lov


Turnéer
Boulevardteatern spelar ca 400 föreställningar på turné runt om i Sverige från Smygehuk i söder till Kiruna i norr, från Strömstad i väster till Haparanda i öster.

Teaterutbildning

Utbildningen består av grundläggande uppgifter och färdighetsträning för teaterskådespeleri. Kontinuerlig undervisning i ämnena scenframställning, mim, röst och sång samt kortare blockundervisning i clown ,improvisation, musikalisk improvisation, dock-/objektteater, Shakespeare, Strindberg, bouffon, platform-theatre, queer, teaterhistoria och dramaturgi för rörelseteater.

Målet är att ge grunder i skådespeleri som förberedelse till högre studier eller för vidare arbete inom teater. Varje termin avslutas med en produktion. Under andra terminen kommer ett par av kursblocken avslutas med en redovisning inför publik.


Improvisationsstudion, en samarbetspartner
Sedan 2018 har Boulevardteatern ett samarbete med Improvisationsstudion, Skånegatan 63 där de delar lokaler för kontor, kurser och repetitioner.

Föreställningar 2019-2019

Säsongen 2018/19 spelas den viktiga pjäsen

 • ”Stjärnlösa nätter” efter en bok av Arkan Assad  
 • ”Hugo – elak, blodtörstig och jättefarlig?” efter en bok av Mia Nilsson  
 • ”Tappa bort” av Roger Westberg.

Ibland dyker också de gamla godingarna ”Hur långt når Alfons?”, ”Sagan om den lilla farbrorn”, ”Lyckobarnet” och ”Snigel Blå” upp.

loading...

Pressröster

"Boulevardteatern är lite av Söders Kulturhus. Det känns som om dom alltid har något på gång, dygnet runt. Man klämmer in högt och lågt, roligt och tänkvärt. Och det är för det mesta knökfullt"
minstengangiveckan.blogspot.se

"Det är roligt att gå på Boulevardteatern. Kärleken till teatern som konstform lyser igenom.../ där scenen alltid känns nära."
Alltomstockholm.se/Aftonbladet