Objekt- och dockteater

Välkomna till en kurs i objekt- och dockteater med dockteaterkonstnären Lisa Björkström.

Kursen består av en kortare teoretisk del och en längre praktisk del, samt ett mindre eget arbete kring tex en karaktär eller kort text.

Teoridelen innehåller introduktion i de olika dockteaterteknikerna och dockspelsteori, grundprinciperna för hur olika dockor/objekt kommer till liv, samt kort dockteaterhistorik.

Under den praktiska delen kommer vi att göra olika övningar som går ut på att bekanta sig med de olika dockteaterteknikerna och spelteknikerna, att få förståelse för hur man ger liv i en docka/objekt och undersöka dockspelarens roll. Vi kommer också göra enklare övningsdockor och få tid till ett mindre eget arbete.

Förkunskaper
för yrkesverksamma skådespelare som vill bredda sin kompetens, eller för dig med en förberedande teaterutbildning eller som har förvärvat likvärdiga kunskaper genom praktiskt arbete.

Ansökan
Vi tar emot ansökningar löpande. Skicka ett mail med några rader om dig själv, tidigare erfarenheter och varför du vill gå kursen.

Lisa Björkström är frilansande dockmakare, dockspelare, scenograf och animatör. Hon arbetar främst med scenkonst och film, men även med utställningar och som pedagog. Hon är utbildad bl.a. via Dramatiska Institutets 3-åriga dockteaterutbildning samt deras magisterår till barnprogramproducent i radio- och tv. Hon har varit anställd av bl.a. Boulevardteatern, Stockholms Stadsteater/Marionetteatern, Vadstena-Akademien, Stockholms Dramatiska Högskola, Stockholms Konstnärliga Högskola,  Scenkonstmuseet, Riksutställningar mfl.

KURSDATUM
26-30 juni kl 9 -15

Kostnad 2 600 kr

Anmälan kurser@boulevardteatern.se