Clownkurs

med David Carmel

Kursen vänder sig i första hand till dig som mött tekniken tidigare och som är intresserad av att utveckla ditt arbete med clown med fokus på att leta efter din inre clown.
Vi jobbar med ett regelverk och ett formspråk i enlighet med de två huvudprinciperna ”Försök inte vara rolig” och ”Den som är sämst är bäst”.
Arbetet är uppdelat i två delar:
1: Ett neutralmaskarbete som syftar till att leta efter sitt neutrum, sitt egna vita ark att börja måla på/med.
2: Ledda improvisationer där man kan låta sin clown testa sin palett.

- Jag tycker att clown är en fenomenal scenisk träning av flera skäl. Det är en praktisk och konkret närvaroträning. Det är en kärleksfull teknik som utgår från mig på scenen och var min lust är till skillnad från vad publiken eller mina medspelare tycker. Arbetet fokuserar inte på vad jag hittar på, utan på vad jag faktiskt gör vilket tillåter mig att få tillgång till mitt sanna jag på scenen, inte den jag vill visa upp. Det gör att jag kan skapa sant mänsklig teater där jag låter publiken se mig som jag faktiskt är, samtidigt som jag är skyddad till hundra procent och inte behöver ta ansvar för vad som händer på scenen eftersom det är min clown som står där, inte jag. Sen skadar det ju inte att det ofta är fantastiskt roligt!
David Carmel

David Carmel gick på Teaterhögsolan i Luleå 1999 till 2003 och blev kär i clown under en kurs med Mario Gonzales och försökte efter scenskolan syssla med clown så mycket som möjligt.
Efter diverse kurser gick han Clownhalvåret på Teaterhögskolan i Stockholm och sedan dess har clown varit hans främsta konstnärliga fokus. Under de senaste tio åren har han hållit clownkurser på bl a Samiska Teatern, Teater Tage Granit, Hällefors folkhögskola, Boulevardteaterns teaterskola, Lule Stassteater, Teater Västernorrland och Länsteatern Örebro.
David har även regisserat flera clownföreställningar bl a Askungen, på Teater Västernorrland våren 2008 och var pedagog och medregissör på Cyrano en helaftons clownföreställning på Länsteatern i Örebro hösten 2009.
Hösten 2011 medverkade David i, samt var pedagogiskt ansvarig för, föreställningen Alkohjulet, en clown och maskföreställning för högstadiet på Länsteatern i Örebro.
Sedan 2012 arbetar David som sjukhusclown hos Glädjeverkstan inom demens vården och den palliativa vården och är även med i den multidisciplinärt teatergruppen Långsjo: teater.

- Jag har haft glädjen att arbeta med pedagogen David Carmel och vill rekommendera honom å det varmaste. Han har ett allvar och en respekt i sin relation till varje elev som ger trygghet för var och en att utmana sig själv och finna nya kunskaper. Han är genuint kunnig och intresserad av sitt ämne och äger både nyfikenheten och modet att vilja forska vidare och utvecklas tillsammans med sina elever.
Gunilla Orvelius – Frilansande skådespelare och regissör

- David Är en fantastisk närvarande och engagerande kursledare. Han är inspirerande och tydlig. Får gruppens individer att känna sig välkomna oavsett vilken nivå hen befinner sig på. Han får arbetet att vara lustfyllt från början till slut (och tryggt)
En fantastisk upplevelse som kommer att hjälpa mig i mitt konstnärliga, sceniska arbete men också i mitt liv i stort! Närvaron, nyfikenheten och lusten!

Jenny Frölander  - Propellerteatern

 

KURSPERIOD

18 - 21 juni kl 17-21

Kurspris 2500 kr

Anmälan kurser@boulevardteatern.se